تاریخ انتشار : جمعه 8 اردیبهشت 1396 - 12:13
کد خبر : 14725

لیست احتمالی اصلاح‌طلبان در شورای شهر رشت

لیست احتمالی اصلاح‌طلبان در شورای شهر رشت

گروه سیاسی: دقایق پایانی مهلت ثبت‌نام از داوطلبان شورای شهر در سراسر کشور بود. ناگهان کارمندان فرمانداری رشت با حضور چند چهره سرشناس در محل ثبت‌نام مواجه شدند. (اینجا بخوانید) البته تمام این چهره‌های نام آشنای سیاسی،اقتصادی و فرهنگی در آخرین دقایق ششم فرودین ماه برای نام‌نویسی پنجمین دوره انتخابات شوراها راهی فرمانداری نشده بودند.

گروه سیاسی: دقایق پایانی مهلت ثبت‌نام از داوطلبان شورای شهر در سراسر کشور بود. ناگهان کارمندان فرمانداری رشت با حضور چند چهره سرشناس در محل ثبت‌نام مواجه شدند. (اینجا بخوانید) البته تمام این چهره‌های نام آشنای سیاسی،اقتصادی و فرهنگی در آخرین دقایق ششم فرودین ماه برای نام‌نویسی پنجمین دوره انتخابات شوراها راهی فرمانداری نشده بودند. آن‌ها همراهان احمد رمضانپور نماینده رشت در مجلس پنجم، ششم و رئیس بنیاد باران در گیلان و عبدالرضا بی‌آزار فرماندار و معاون استاندار در دولت اصلاحات بودند. دو چهره‌ی سرشناس جریان اصلاحات در گیلان ‌که بسیاری از معادلات اولیه را برهم زدند و رقبا را وارد فاز جدیدی از مبارزات انتخاباتی برای کسب ۱۱ کرسی پارلمان شهری رشت کردند.

با ورود دیرهنگام این چهره‌ها در همان ساعات اولیه گمانه‌های چگونگی بسته شدن لیست اصلاح‌طلبان رشت آغاز شد. چه آنکه با اعلام کاندیداتوری رمضانپور و بی‌آزار اصلاح‌طلبان به بستن لیستی حزبی‌تر و سیاسی‌تر ترغیب شدند و به‌خودی‌خود اسم بسیاری از کاندیداهای مستقل که شانس ورود به این لیست را داشتند در اذهان خط خورد.

اکنون و البته با لحاظ این نکته که کار بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات شوراها تقریبا به سرانجام رسیده و بر اساس شنیده‌ها از میان حدود ۴۰ نفر که با امضای درخواست به شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، خواستار ورود به لیست اصلاح‌طلبان شده‌اند، باید نام چند شخصیت را در لیست اصلاح‌طلبان با اطمینان نسبی حتمی خواند؛ احمد رمضانپور، عبدالرضا بی‌آزار و اسماعیل عبدالهی فرماندار پیشین انزلی و دبیر سابق هیات نظارت بر انتخابات شوراهای گیلان در همین انتخابات.

رویای جوانان اصلاح‌طلب برای ورود به لیست

تا اینجای کار از بین جوانان به نظر می‌رسد سه تن شانس ورود به این لیست را دارند. عبدالرضا ابراهیمی دبیر حزب اتحاد در گیلان، فرهام زاهد عضو حزب ندا و منتخب علی البدل شورای سوم رشت که از حمایت فیاض زاهد ، برادرش و فعال سیاسی سرشناس گیلانی برخوردار است، بهراد ذاکری نایب‌رئیس انجمن اسلامی پزشکان که حمایت دو عضو شورای اصلاح‌طلبان را احساس می‌کند.

در مرتبه بعدی مهرداد ورزرلدوست رئیس هیات پرورش اندام رشت که به واسطه سالها کار در تیم غلامعلی جعفرزاده و حضور در لایه های ورزشکاران و جوانان از سبد رای قابل توجهی برخوردار است و مجتبی میرزایی مشاور مدیرکل جهاد کشاورزی و عضو حزب ندا و فاطمه شعاع شرق که البته برای کسب تایید صلاحیت به مشکلاتی برخورده است انتظار دارند راهی به لیست نهایی اصلاح‌طلبان داشته باشند. همچنین نفراتی مثل عماد ولی زاده و رضا عاطفی، ژیلا طبسی و بهنیا ثابت رفتار هم مدعی ورود به لیست اصلاح طلبان هستند که با توجه به معیارهای اعلام‌شده از سوی شورای عالی اصلاح‌طلبان برای انتخاب افراد بر اساس پارامترهای خاص شاید این نفرات شانسی برای قرار گرفتن در لیست اصلاح‌طلبان پارلمان مرکز استان گیلان را پیدا نکنند.

اتفاق تاریخی در رشت؛ تعداد زنان شورا افزایش می‌یابد؟

از میان زنان ثبت‌نام کننده نزدیک به این جریان فکری سکینه خاتمی و سهیلا مدارایی شانس برابری برای حضور در لیست اصلاح‌طلبان دارند. از دیگر کاندیدای مدعی این جریان می‌توان به نام خدیجه گلین مقدم رئیس دانشگاه فرهنگیان گیلان اشاره کرد. هر سه فعال حزبی اصلاح‌طلب هستند. سابقه سیاسی خاتمی و مدارایی بر سایر خانم های داوطلب می چربد و همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که گلین مقدم هم به‌عنوان یک چهره‌ی فرهنگی و سیاسی که سابقه‌ی عضویت در حزب کارگزاران را هم در کارنامه دارد این شانس را به زنان رشت می‌دهد که تعداد نمایندگان زن در پارلمان این بار بیشتر از سال‌های گذشته باشد؛ هرچند که او اصالتا گیلانی نیست و شاید همین مساله شاید برای طیفی از رای دهندگان دافعه داشته باشد.

امیدواری دیگر در این ارتباط اعلام فراخوان شورای اصلاح‌طلبان برای ارسال رزومه داوطلبان شورای شهر است که قطعا تعداد زیادی از این داوطلبان را زنانی تشکیل می‌دهند که علی‌رغم داشتن کارنامه مناسب اما عضو احزاب اصلاح‌طلب نبوده‌اند. اگر رزومه این افراد تصمیم‌گیرندگان را مجاب کند که یک چهره شناسنامه‌دار با ویژگی‌های مناسب را در کنار دیگر بانوان منتخب قرار دهند قطعا می‌تواند در رشت رقم زننده رویدادی تاریخی باشد چه آن‌که حضور زنان گیلانی درمناصب اجرایی، ۱۰ دوره مجلس شورای اسلامی و چهار دوره پارلمان شهری بسیار کم‌رنگ بوده است.

دیگرانی که شانس ورود به لیست اصلاح‌طلبان را دارند

ممکن است تا زمان نهایی اعلام داوطلبان، اصلاح‌طلبان نتوانند تمام ۱۱ عضو لیست را از بین همفکران حزبی خود انتخاب کنند. به همین دلیل رقابت بین چند کاندیدای حزبی و چند کاندیدای غیر حزبی شکل می‌گیرد. اگرچه اسامی متعددی از نامزدهای سرشناس و کمترشناخته شده که خواستار ورود به لبست اصلاح طلبان هستند شنیده می شود. از فرانک پیشگر و حامد عبداللهی،حسین میربلوک، مهدی رشاد، ابراهیم محبی، مهدی نوری هریس تا حمید آخشته، احمد ملک فرنود و میثاق عباس زاده، بیژن بیژن نساز و فرشاد عرب اما شاید بتوان در نهایت جدی ترین گزینه‌ها را چنین برشمرد: مختار جباری مشاورعالی شهردار رشت و مدیر سابق موسسه پژوهشی عرفان که بیشتر به عنوان چهره‌ای تئوریک محسوب می‌شود، اگرچه بیشتر به دلیل نزدیکی برادرش (اکبر جباری) به دولت محمود احمدی‌نژاد مورد نقد قرار می‌گیرد اما گمانه‌هایی مبنی بر حضورش در لیست اصلاح‌طلبان وجود دارد.

مازیار صیادی دبیر مجمع مهندسین گیلان، محمد کهنسال عضو انجمن اسلامی مهندسان گیلان، حسن رجیون رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری و غلامرضا مقدسی دبیر حزب اراده ملت گیلان که در انتخابات مجلس بعد از قرار نگرفتن در لیست سه نفره شهرستان رشت، از قرارگرفتن مقابل لیست امید انصراف داد هم در یک‌سوی بازی قرار دارند که به عنوان نیروهای فعال در تشکل های نزدیک به اصلاح طلبان قرار دارند.

رضا رسولی عضو فعلی شورای شهر رشت که در شورای مرکزی حزب کارگزاران گیلان هم حضورداشته و در طول فعالیت خود در شورای چهارم توانسته پایگاه اجتماعی قوی برای خود ایجاد کند ازجمله کسانی که است که اگر مخالفت برخی چهره‌های اصلاح‌طلب بگذارد می‌تواند شانس ورود به لیست اصلاح‌طلبان را داشته باشد، اتفاقی که هم برای او و هم برای لیست جهت استفاده از سبد رای هایشان موثر خواهد بود.

اسماعیل حاجی پور معاون اسبق فرماندار رشت و عضو فعلی شورای شهر رشت هم از دیگر گزینه هایی است که علی رغم حزبی نبودن، پشتوانه مردمی و سبد رای گسترده و قوی دارد که گذشتن از آن برای اصلاح طلبان کار آسانی نیست.

همین مساله در خصوص چهره هایی نظیر مهدی مایه نائب رئیس اتاق اصناف گیلان، جلال‌الدین محمد شکریه رئیس اتاق اصناف گیلان، مرتضی شگفت شهردار اسبق رشت، مهدی الطافی عضو شورای شهر اول رشت و مدیرعامل باشگاه داماش گیلان صدق می کند که همگی به میزان متفاوت از سبد رای قابل توجهی برخوردار هستند.

در این میان شاید شانس مهدی مایه بیشتر از دیگران باشد، مایه از بازاریان خوشنام رشت و از نزدیکان محمدباقر نوبخت است؛ فردی که حمایت بسیاری از بازاریان را پشت سرخود احساس می‌کند و کمتر امتیاز منفی می‌توان به او اختصاص داد.

بااین‌حال به نظر می‌رسد لیست ائتلاف اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات شوراها برعکس دو دوره‌ی قبلی پر از کاندیداهای اسم‌ورسم‌دار با شناسنامه‌ی کاری روشن باشد. لیستی که می‌تواند بیشترین شانس را برای تصاحب اکثریت کرسی‌های پارلمان شهری داشته باشد. پارلمانی که در چهارمین دوره‌اش با افرادی مواجه بود که گاه تجربه حضور یک روز کار حزبی و شورایی را در کارنامه نداشتند به همین دلیل شاهد همگرایی اندکی در بین آن‌ها بودیم.

اما شاید جدی‌ترین تهدید این لیست نگاه صرفا «حزبی» در تدوین آن باشد؛ تقید به یک حزب به‌واسطه آنچه عاملی برای کنترل عملکرد منتخبین در شورا دانسته می‌شود اگرچه در یک فضای سیاسی پیشرفته قابل‌قبول است اما احتمالاً نمی‌تواند همیشه عاملی مطمئن و معیاری درست تلقی شود. آنجا که تحلیل نادرست از تأثیرگذاری لیست سیاسی در انتخابات شورای شهر رشت با گستردگی قومیتی و اقشار اجتماعی موجب شود که اصلاح‌طلبان یازده منتخب خود را صرفاً با معیارهای سیاسی و حزبی بودن انتخاب کنند و تهدید بعدی هم‌ زمانی رخ می‌دهد که معتقدین به این نگاه بعد از راه نیافتن به لیست، رقابت انتخاباتی را ادامه دهند و با خرد کردن آرا، به قواعد از قبل تفاهم شده ائتلافی پایبند نمانند و به لیست نهایی آسیب وارد کنند.

به نقل از گزارش پایگاه خبری گیل نگاه

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.